Aan de slag met eenzaamheid

 

In ons land ervaart één op de drie mensen eenzaamheid. Dit aantal groeit nog altijd. Hoe kun je als gemeenschap, zorgprofessional of vrijwilliger eenzaamheid voorkomen en hoe ondersteun je mensen die eenzaam zijn?

 

Eenzaamheid is overal

Jong of oud, arm of rijk, ziek of gezond: eenzaamheid komt in alle lagen van onze samenleving voor. De aanleiding is voor iedereen anders: een verhuizing, laag inkomen, ziekte, een beperking of het verlies van partner, kind of vriend.

Al die verschillen maken eenzaamheid tot een complex vraagstuk. Zeker voor hulpverleners en vrijwilligers. Want wanneer is iemand eenzaam en hoe maak je dit bespreekbaar? En wat werkt dan wel en wat niet?

 

Samen aan de slag met eenzaamheid

Eenzaamheid los je alleen op door er samen werk van te maken: gemeente, vrijwilligers, professionals en uiteraard de persoon die het betreft. Of het nu op het niveau van het dorp, de buurt of de straat is: KEaRN organiseert en motiveert betrokkenen om met elkaar tot een passende aanpak te komen. U kunt bij ons terecht met vragen of voor een gesprek over eenzaamheid. Dit kan persoonlijk, maar ook als groep of club, bijvoorbeeld de senioren-soos of vrouwenvereniging. Neem gerust contact op en samen onderzoeken we wat we met elkaar kunnen bereiken om het onderwerp onder de aandacht te brengen of in actie te komen!

https://www.kearn.nl/

Lysbeth Nicolai | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 - 11233815

Jildou Jager | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 - 83671548