Rabobank Drachten Friesland Oost wijzigt haar dienstverlening in Twijzelerheide

 

Rabobank Drachten Friesland Oost wijzigt haar dienstverlening in Twijzelerheide. Op 27 december sluit de bank de geldautomaat in Twijzelerheide. In gesprekken met Plaatselijk Belang Twijzelerheide heeft Rabobank Drachten Friesland Oost haar besluit gemotiveerd.

Klanten kiezen voor virtueel
Kor Bolhuis, manager Particulieren: “Klanten van de Rabobank regelen hun bankzaken steeds vaker via internet en hun mobiel. Men kiest zelf welk kanaal het beste bij hen past. Ook zien we dat het gebruik van geldautomaten is afgenomen, mensen betalen vaker met pin en er wordt meer online gewinkeld. Er is dus minder behoefte aan contant geld”. De bank is voortdurend in gesprek met ondernemers om ook hen te adviseren hoe zij kunnen inspelen op deze veranderingen.

Rabobank heeft bij het nemen van haar besluit rekening gehouden met het aantal transacties, geografische spreiding , de beschikbaarheid van alternatieven en de benodigde investeringen die nodig zijn om te blijven voldoen aan de strenge veiligheidseisen  die gesteld worden aan locaties met geldautomaten.  

Dichtbij
Contant geld opnemen is mogelijk bij de nabij gelegen geldautomaten in Kollumerzwaag en Zwaagwesteinde. In de gesprekken met Plaatselijk Belang Twijzelerheide, heeft de bank alternatieven toegelicht waaronder het regelen van een volmacht voor een derde en de Rabo Geld Expres.

Brievenbus
In de gesprekken met Plaatselijk Belang Twijzelerheide is tevens gesproken over de brievenbus in het kader van betalingsopdrachten. Uiteraard zijn de medewerkers van de Rabobank bereid om te helpen bij het werken met internetbankieren. Ook kunnen de betalingsopdrachten afgeven worden op de kantoren of in de brievenbus van onze vestiging in bijvoorbeeld Burgum of Zwaagwesteinde. Daarnaast zijn er enveloppen met antwoordnummer op te vragen bij de bank. Wilt u meer weten over de genoemde alternatieven of de mogelijkheden van virtueel bankieren, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0512) 58 77 77 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..