Twijzelerheide verspreidt eerste tassen ‘Glas in het bakkie!’

‘Laat die tassen maar komen!’ Dat was de enthousiaste reactie van Plaatselijke Belang Twijzelerheide. Donderdag zijn vrijwilligers gestart met de verspreiding van de glastassen in het dorp. Aanleiding is de actie ‘glas in ’t bakkie!’ in de gemeente Achtkarspelen. ‘Met deze actie hoopt de gemeente het inzamelen van glas extra onder de aandacht te brengen’, aldus wethouder Klaas Antuma, die glastassen en folders afleverde bij Tineke Copier van Plaatselijke Belang Twijzelerheide. Alle huishoudens in Achtkarspelen ontvangen voor 1 april een tas om glas in te verzamelen.

Plaatselijke Belangen

Voor de verspreiding van de glastassen heeft de gemeente alle Plaatselijke Belangen in Achtkarspelen om hulp gevraagd. Wethouder Antuma is ingenomen met de positieve reacties op dat verzoek. ‘Ze hebben allemaal hun medewerking toegezegd en gaan de tassen met een folder over het gebruik van de tas huis-aan-huis verspreiden.’ Voor deze klus ontvangen de Plaatselijke Belangen een vergoeding. ‘Daarmee is de actie, naast het stimuleren van afvalscheiding, ook leuk voor de kas.’

Het gescheiden inzamelen van glas gebeurt al heel lang. Toch verdwijnt er nog best eens een pot of fles in de Sortibak. En dat is jammer want glas is 100% te recyclen. De stichting Nedvang heeft daarom geld beschikbaar gesteld om het apart inleveren van glas te stimuleren. De tassen en de vergoeding die de Plaatselijke Belangen ontvangen worden hieruit bekostigd. De tassen en de folders zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.