ZWERFVUILPROJECT TWIJZELERHEIDE

Met ingang van 2017 is in Twijzelerheide het Zwerfvuilproject van start gegaan. Drie groepen (CPB, renovatiecommissie Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente) doen 5 x per jaar een opruimronde. Zij ontdoen zo het dorp  van zwerfvuil (en in januari ook vuurwerkafval).

In de tweede week van januari vond de eerste ronde plaats waarbij wel 45 vuilniszakken met afval werden gevuld! De andere vier opruimrondes nam de hoeveelheid zwerfafval geleidelijk aan af. Voor dit jaar is het nu klaar.

De verschijning van de opruimploegen lijkt ook een positieve werking te hebben op dorpsbewoners: meer mensen houden hun eigen woonomgeving zelf vrij van zwerfvuil en wellicht gooit men ook minder rommel zomaar van zich af. Met deze ontwikkeling zijn we natuurlijk heel blij en we hopen dat nog meer mensen uit zichzelf mee willen werken om ons dorp  netjes en veilig te houden.

Alle drie de groepen doen komend jaar weer mee. Er zijn steeds voldoende deelnemers om de klus te klaren. En het is nog gezellig ook om zo gezamenlijk bezig te zijn! Er is al een rooster opgesteld voor 2018:  januari (vuurwerkronde): week 2, mei: week 19, juli: week 28, september: week 37 en november: week 45.

Hartelijk dank voor de inzet in dit eerste jaar van het Zwerfvuilproject Twijzelerheide!