Nieuwe borden buurtschap Twijzelerheide

Ken je It Wyldfjild of Mûntsetille? Of heb je wel eens gehoord van Bouwetille? Dit zijn 3 van de vele buurtschappen die Achtkarspelen rijk is.

Een buurtschap is een verzameling woningen zonder duidelijk middelpunt zoals bijvoorbeeld een kerk. Ze zijn kenmerkend voor onze gemeente en hebben vaak een bijzondere historie. Met een eigen buurtschapsbord zorgen we ervoor dat deze mooie plekjes goed zichtbaar zijn. 13 waren al voorzien van een bord en 11 krijgen de komende tijd een nieuw bord.

Wethouder Max de Haan ging mee met de buitendienst en plaatste het eerste bord in Dykhuzen
De komende tijd krijgen It Wyldfjild, It Jachtfjild, Mûntsetille, It Utlân, Blauhûs, Bouwetille, De Hamsterpein, Egypte, It Wyldpaed en Hiltsjemuoiswâlden ook een bord.

Bron: Gemeente Achtkarspelen

Dykhuzen heeft eigen buurtschapsbord

❓Ken je It Wyldfjild of Mûntsetille? Of heb je wel eens gehoord van Bouwetille? Dit zijn 3 van de vele buurtschappen die Achtkarspelen rijk is.🏘Een buurtschap is een verzameling woningen zonder duidelijk middelpunt zoals bijvoorbeeld een kerk. Ze zijn kenmerkend voor onze gemeente en hebben vaak een bijzondere historie. Met een eigen buurtschapsbord zorgen we ervoor dat deze mooie plekjes goed zichtbaar zijn. 13 waren al voorzien van een bord en 11 krijgen de komende tijd een nieuw bord. Wethouder Max de Haan ging mee met de buitendienst en plaatste het eerste bord in Dykhuzen👇De komende tijd krijgen It Wyldfjild, It Jachtfjild, Mûntsetille, It Utlân, Blauhûs, Bouwetille, De Hamsterpein, Egypte, It Wyldpaed en Hiltsjemuoiswâlden ook een bord.

Geplaatst door gemeente Achtkarspelen op Dinsdag 5 november 2019