100 Nieuwe nestkasten in Twijzelerheide

Afgelopen weekeinde zijn in & rondom Twijzelerheide en omgeving in totaal 100 nieuwe nestkasten opgehangen (natuurlijk binnen de voorschriften van het RIVM)

Deze hebben we kosteloos gekregen van de gemeente Achtkarspelen en niet zo maar. De nestkasten zijn bedoeld voor het bestrijden van de eikenprocessierups (zie ook www.achtkarspelen.nl/biodivers). En ja, die komt ook hier voor… De nestkasten zijn gemaakt door MOA (Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen) in opdracht van de gemeente Achtkarspelen en opgehangen door onze eigen vrijwilligers. Zie hier een unieke samenwerking van maatschappelijke instanties.

Ze hangen met name rondom het dorp, vooral bij eikenbomen. De eersten zijn al door de specht gemarkeerd… Daarnaast zijn er nestkasten met een stok of tak in de vliegopening. Geen paniek, dat is bewust gedaan. Deze worden er later uitgehaald om de laat komende vogels (zoals de gekraagde roodstaart) ook nog kans te geven op een mooie nestgelegenheid…Zo zien we in deze bijzondere tijd ook nog leuke dingen om ons een gebeuren!

Bron: Vogelwacht Twijzelerheide