Nestkastjes actie Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen zet in februari duizend nestkastjes in om meer koolmezen, pimpelmezen en andere soorten vogels aan te trekken. Wil je een nestkastje in je tuin? Lees hier hoe je die aanvraagt (let op, zolang de voorraad strekt): https://bit.ly/2Up5vMH

Deze vogels zijn nuttig in de strijd tegen de eikenprocessierups. Hiermee geeft de gemeente uitvoering aan de motie van de FNP en GroenLinks die vorig jaar werd aangenomen. Wethouder Max de Haan: ‘Door nu te investeren in natuurlijke vijanden, zoals het ophangen van nestkasten, ontstaat er een gezond ecosysteem, waarbij de eikenprocessierups niet de overhand krijgt. We hopen dat door deze maatregelen de overlast de komende jaren sterk wordt verminderd.’ In totaal worden er 1000 nestkastjes gemaakt door werknemers van houtwerkplaats De Klamp en stichting MOA uit Surhuisterveen. 500 daarvan kunnen door inwoners van Achtkarspelen worden aangevraagd en opgehangen worden in hun eigen tuin.