Masquerade Theater

Masquerade Theater doet echt iets heel bijzonders! Met frisse jonge ploeg dit jaar op een bijzondere en unieke locatie.

Graag brengen wij u op de hoogte van het nieuwe iepenloftspul “Striid om ’t Mearkesslot”.

Dit bijzondere stuk zal ten tonele gebracht worden in het weekeind van 12, 13 en 14 juni en 19, 20 en 21 juni in de privé tuin van Fogelsangh-State (Kleasterwei 3, Feankleaster).

Masquerade bracht vorig jaar al een bijzonder stuk met NIENKE in Kollumerzwaag, dat over Afke’s Tiental ging. Nienke/Nynke was het pseudoniem van Sjoukje Maria Diderika Troelstra-Bokma de Boer. Zij was de echtgenote van Pieter Jelles Troelstra, maar ook de schrijfster van De Tsien fan Martens Afke/ Afkes Tiental.

Dit jaar komt de jeugd tussen de 8 en 18 jaar onder leiding van schrijfster Bianca Wiersma met een heel ander soort stuk, namelijk het eigentijdse sprookje met klasieke elementen in een jeugdig jasje  Striid om it Mearkeslot.

De strijd om het sprookjesslot begint nadat Wikka de heks ruzie gehad heeft met boswachter Geert en zijn zoon Jan. Zij hebben namelijk een boom op haar huisje laten vallen. Wikka besluit hierom het slot te bezetten en koning Freddy-Rick en koningin Livia gevangen te nemen. Zij en haar kat Azraël willen het slot alleen verlaten als zij het theehuis in haar bezit krijgt. Daarom besluit het hele sprookjesbos in actie te komen. Zal het de sprookjesfiguren lukken om Wikka af te zetten en de koning en koningin te bevrijden? Dat zult u met eigen ogen moeten komen zien.

Striid om it Mearkeslot is een gezellige muzikale familievoorstelling en is 12, 13 *14 en 19, 20, *21 juni te zien in de privé tuin van Fogelsangh-State op Kleasterwei 3 te Feankleaster.

12, 13, 19, 20 juni aanvang 20 uur.

*14 & *21 juni aanvang 15 uur.

Kaarten zijn inclusief 1 consumptie. Voor meer informatie check de website www.masqueradetheater.nl