Buitenpost, 27 mei 2016

 

Infoavond versnelde aanleg glasvezel

 

De gemeente Achtkarspelen nodigt haar inwoners uit voor een infoavond over versnelde aanleg van glasvezel in het buitengebied. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 13 juni om 20.00 uur in het gemeentehuis in Buitenpost.

 

Wonen in het buitengebied heeft veel aantrekkelijke kanten. Maar er is ook een mindere kant: de slechte internetverbinding. Ruimte, rust en een mooie omgeving maken de ergernis van een trage verbinding niet altijd goed. Zeker niet in de wetenschap dat er straks veel meer gebruik gemaakt zal worden van internet voor o.a. nieuwe vormen van digitale dienstverlening.

 

De huidige internetverbinding in de buitengebieden is niet toekomstbestendig. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden van versnelde aanleg van glasvezel. Ook de provincie heeft grote plannen voor stimulering van de aanleg.

 

Tijdens de informatieavond wil de gemeente graag in gesprek met haar inwoners over de wenselijkheid van snel internet en de inzet die nodig is om een goede internetverbinding te realiseren.

 

Programma

 

20.00 uur Opening door burgemeester Gerben Gerbrandy

20.15 uur Ervaring uit het buitengebied van Achtkarspelen

20.30 uur ‘De digitale toekomst’ door Dhr. Koen Salemink (RuG), onderzoeker breedband

21.00 uur Pauze

21.15 uur Toelichting op hoe verder

21.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

De gemeente Achtkarspelen stelt uw komst op prijs. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.