Buitenpost, 30 mei 2016

Helpt u mee de voetgangersbrug in Buitenpost vorm te geven?

 

De voorbereidende werkzaamheden voor de metamorfose van het stationsgebied in Buitenpost zijn gestart. Eén van de blikvangers wordt een voetgangersbrug die het station verbindt met het nieuwe grote parkeerterrein. Aan de buiten- en binnenkant van de voetgangersbrug komen afbeeldingen die kenmerkend zijn voor Achtkarspelen. De binnenzijde wordt vormgegeven met beelden uit de rijke historie van de gemeente. Inwoners van Achtkarspelen krijgen de mogelijkheid om hun mening te geven. Welke afbeeldingen hebben uw voorkeur? Tot maandag 6 juni kunt u stemmen via www.achtkarspelen.nl/stationsgebied.

 

De foto’s komen uit de nalatenschap van Anne van Lune uit Buitenpost, de tekeningen waar uit gekozen kan worden zijn afkomstig van ‘meester’ Van der Bij. Samen met stichting Oud Achtkarspelen is een voorselectie gemaakt en opgedeeld in zes thema’s. Uw keuze weegt mee in de uiteindelijke besluitvorming. Wij zijn benieuwd naar uw voorkeur en zien uw reactie graag tegemoet.

 

Station Buitenpost

Arriva vervoert circa 7.500 reizigers op een gemiddelde werkdag tussen Leeuwarden en Groningen. Het station in Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, 1.800 reizigers maken dagelijks gebruik van het stationsgebied. Het aantal treinreizigers neemt naar verwachting de komende jaren toe. Om het parkeerprobleem op te lossen en de bereikbaarheid van het station te verbeteren ondergaat het stationsgebied een metamorfose. Er wordt een groot parkeerterrein ten noorden van het spoor gerealiseerd dat door middel van een voetgangersbrug met het zuidelijk stationsgebied wordt verbonden.