Persberichten

Persbericht

De friese wouden opent nieuw wijkkantoor in de jister in twijzelerheide

Plaats

Drachten

 

Datum

10 maart 2017

 

Woensdag 8 maart werd in Dorpshuis De Jister in Twijzelerheide op feestelijke wijze een nieuw wijkkantoor geopend door wethouder Klaas Antuma. Het lint werd doorgeknipt door mevr. Storm uit Twijzel, zij ontvangt al dertien jaar thuiszorg van De Friese Wouden. De wethouder haalde de vele veranderingen in de zorg aan. De komst van een wijkkantoor in Twijzelerheide is één van de mooiere dingen hieraan. Een klein team, aanwezig in het dorp en toegankelijk. Hij sprak de hoop uit dat dit een blijvende situatie zal zijn. Dat is ook de hoop van het team: een mooi samengaan van groot en klein.

Groot in klein
De Friese Wouden is een grote organisatie, die goed is tot in de kleine dingen. Ontstaan uit het voormalige Groene Kruis toen er één wijkverpleegster was. Toch is deze nooit helemaal weg geweest. In elk dorp in onze gemeente werkte een vaste (wijk)verpleegkundige. In de loop van de tijd was er steeds meer zorg thuis nodig en kwamen er hele teams. Daarbij had De Friese Wouden continuïteit altijd hoog in het vaandel. Wel werd de zorg voor Achtkarspelen vanaf één kantoor in Surhuisterveen geregeld en waren er aparte zorg- en verpleegteams. Dat moest anders. Er kwamen kleine teams met zorg én verpleging.

Eén team voor Twijzel/Twijzelerheide
De overheid  bracht de indicaties weer onder bij de wijkverpleegkundige en elk dorp/gebied kreeg zijn eigen team met vaste wijkverpleegkundige. Twijzel en Twijzelerheide gingen in eerste instantie samen met De Westereen. Om de zorg dichtbij te kunnen organiseren is het team in september 2016 gesplitst en kwam er een vast wijkteam voor Twijzel en Twijzelerheide. Wijkverpleegkundige is Jessica Joosse: ‘We organiseren de zorg dichtbij de cliënt. Doordat we onderdeel zijn een grote organisatie hebben we alle specialismen in huis, denk aan verpleegkundig specialisten, ergo- en fysiotherapeuten, maar ook wonen en begeleiding.’