Persberichten

 

Schildersperformance op muziek tijdens de route ‘Kunst in Kerken, langs oude dijken’


Leeuwarden, 4 september 2015

Op zaterdag 12 September tussen 14.00 tot17.00 uur organiseren kunstenaarsduo  Kaneli & Smit een afsluitingsfeest  van hun expositie  in de Mariakerk te Boer. Deze expositie is onderdeel van  de  fiets/wandel route ‘Kunst in kerken, langs oude dijken’, waarbij acht kerken in verschillende dorpen hun deuren voor hedendaagse kunst en bezoekers openen. Culturele initiatiefnemers van de deelnemende kerken en Keunstwurk hebben nauw samengewerkt aan deze kunstroute. De toegang tot alle kerken en het afsluitingsfeest in Boer  is gratis.

De expositie in de Mariakerk te Boer wordt op zaterdag 12 september feestelijk afgesloten met een schilders performance van het kunstenaarsduo Kaneli & Smit, muziek van verschillende gastmuzikanten met o.a. Skelectief, hapjes van Esther Kookt en je kunt jezelf een klein stukje laten bodypainten door Saskia van Gekleurd Naakt, geïnspireerd door het moment, de persoon/kleding of misschien wel door je favoriete kunstwerk van Kaneli & Smit. De schilderijen van Kaneli & Smit die speciaal voor deze kerk geselecteerd, zijn tijdens de afsluiting natuurlijk te bezichtigen.

Nog tot en met  12 september is op zaterdagmiddag van 13.30 uur  t/m 17.00 uur hedendaagse kunst te zien in kerken in Noordwest Friesland. De route langs de kerken gaat via Berlikum, Wier, Minnertsga, Boer, Dongjum, Schalsum, Skingen en via Slappeterp weer terug naar Berlikum.

Deelnemende kerken en kunstenaars:
Koepelkerk  Berlikum;  Eveline van der Pas. Ioannis Theatertsjerke Wier; Marijke Sjollema. Meinardskerk Minnertsga; Riet Bakker, Mariakerk Boer; Kaneli & Smit.  Donatuskerk Donjum; Wynolt Visser (t/m zaterdag 5 september te zien) . Nicolaaskerk Schalsum; Melle Jan-Douwe Stumphuis .  Stevenskerk. Skingen; Tjitske Boersma. Dionysiuskerk Slappeterp ; geen expositie maar wel open

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie over de route ‘Kunst in kerken, langs oude dijken’kunt u contact opnemen met:
Margaretha Cats, adviseur beeldende kunst bij Keunstwurk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 058 234 34 34

Voor vragen over het afsluitingsfeest van de expositie in de Mariakerk kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: http://www.keunstwurk.nl/node/69666, http://www.kaneli-smit.nl/

Adres afsluitingsfeest: Mariakerk, Oude Weg 1, 8809 HZ, Boer
Bijdragen afsluitingsfeest: http://www.skelectief.nl, http://www.gekleurdnaakt.nl, http://www.estherkookt.nl

 

Over Keunstwurk

Als netwerkspeler van formaat is Keunstwurk de culturele partner voor het culturele veld in Fryslân. Hiermee is Keunstwurk dé expertise- en adviesorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst in de provincie. Keunstwurk geeft informatie, advies en ondersteuning; brengt mensen, partijen en organisaties samen en schept zo voorwaarden voor een sterke culturele infrastructuur in Fryslân.

 

Daarmee stimuleert Keunstwurk cultuureducatie, cultuurparticipatie en de culturele ontwikkeling in een doorgaande lijn. Met inzet van Keunstwurk komen jaarlijks vele duizenden inwoners in Fryslân -jong en oud- met kunst in aanraking. Met afzonderlijke disciplines als theater, muziek, dans, beeldende kunst en design, maar ook met cultuureducatie en projecten die een brug slaan tussen kunstdisciplines. Daarbij werkt Keunstwurk samen met het onderwijs, het amateurveld, professionele kunstenaars, amateurverenigingen en vormgevers, culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en overheden.