Persberichten

PERSBERICHT L e e u w a r d e n

13 a p r i l 2 0 1 5


Nationale Museumweek 18 t/m 26 april 2015


Dit jaar krijgt het gezamenlijke museumweekend een vervolg tijdens de Nationale Museumweek, die van start gaat op aanstaande zaterdag 18 april en tot en met zondag 26 april duurt.
Het publiek wordt dit jaar verrast, geconfronteerd en geïnspireerd met kunst en erfgoed, met de museumschatten: met het ‘echte goud’ van Nederland. ‘Ons echte goud’ is dan ook het thema van de nationale Museumweek 2015. Elk museum sluit op geheel eigen wijze aan bij het thema met een eigen pronkstuk, activiteiten en openingstijden. In één van de vele musea die Friesland kent komt uw verleden weer tot leven.
Net zoals voorgaande jaren doen ook dit jaar weer ca. 40 musea in Friesland mee met de Museumweek. Elk deelnemend museum organiseert haar eigen acties en activiteiten voor jong en oud. Alle informatie over de activiteiten, openingstijden, locaties en prijzen van de musea in Friesland zijn te vinden op de website www.museumweekfriesland.nl. Museumfederatie Fryslân heeft deze site speciaal opgezet omdat niet alle musea via de nationale website te zien zijn, deze is alleen opengesteld voor leden van de Museumvereniging. Alle informatie nationaal is te vinden op de site www.nationalemuseumweek.nl. In het kader van het thema ‘Ons echte goud’ presenteert ook elk museum op de websites alvast haar eigen pronkstuk.
De Nederlandse Museumvereniging organiseert dit jaar voor de 34e keer de Museumweek, dat voorheen als museumweekend door het leven ging. Ieder jaar werken de Museumvereniging en Museumfederatie Fryslân samen om de musea in Friesland publiciteit te geven rondom de Museumweek.
**********************************************************************************


Noot voor de redactie Ook in uw regio doen musea mee:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisette Zwerver van Museumfederatie Fryslân.

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 058-213 91 85
W: www.museumweekfriesland.nl