Persberichten

Help Pake & Beppe de Vakantie Door!

PERSBERICHT
Leeuwarden, 23 februari 2015

Gratis entree voor kinderen en volop activiteiten bij musea in Fryslân tijdens de voorjaarsvakantie!

In de voorjaarsvakantie organiseert Museumfederatie Fryslân samen met de Friese musea en archieven voor 15e keer ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Een jubileumjaar dus en daarom is het thema: Feest! Van dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart worden er volop leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Doe een vuurtorentocht, ga kijken bij de telescoopdemonstratie of leer van Tjerk Hiddesz hoe je een kanon moet laden. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum, op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Een overzicht van alle deelnemende musea en alle activiteiten is te vinden op de website: www.museum.frl

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes is het soms moeilijk om iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. De musea helpen door het aanbieden van leuke activiteiten. Ieder deelnemend museum organiseert tijdens ‘Help pake en beppe de vakantie door!’ minstens één gratis activiteit, leuk voor jong en oud.

 

Win een lego-pakket!

Tijdens dit feestelijke jubileumjaar verloten we onder alle kinderen van 4 – 12 jaar een lego-pakket t.w.v. 100,- euro. Alle kinderen ontvangen tijdens het museumbezoek een kaartje waarop ouders de contactgegevens in kunnen vullen. 

 

Een paar voorbeelden van activiteiten

Maak je eigen toverboekje of vogel vetbol in De Spitkeet in Harkema

Maak tijdens ‘Help pake en beppe de vakantie door!’ een toverboekje, een pompoen of een schijf hout met een vetbol voor de vogels. Deze werkstukken neem je natuurlijk mee naar huis. Daarnaast kan op woensdag en vrijdag een ritje met de bokkenkar over het park gemaakt worden.

Mei pake en beppe ‘oan it wurk’yn Museum Joure

Je gaat ‘Oan’t wurk!’ met een gereedschapskistje met daarin een doe-blad & meer. Ontdek de werkplaatsen, winkeltjes en beroepen tijdens jouw ontdekkingstocht door het museum.

 

Feestelijke Flubber maken in proefjeslab Mar en Klif in Oudemirdum

Wees niet bang voor vieze handen en kom op dinsdagmiddag 1 maart feestelijke flubber maken in het proefjeslab!

 

Kijk voor het volledige overzicht op www.museum.frl. Het belooft net als vorige jaren een gezellige boel te worden!