Persberichten

Nieuwe subsidieregeling voor energiebesparing bij sportverenigingen(23-09-2015)

Sport Fryslân gaat samen met de zes samenwerkende gemeenten in Noordoost Fryslân, de provincie Fryslân en SportStroom sportverenigingen in de regio helpen bij het besparen van energie.

Een nieuwe subsidieregeling, die de Ecotaks vervangt, stimuleert sportverenigingen om te investeren in energiebesparing. Maximaal 30% van de kosten voor energiebesparing en energieopwekking wordt namelijk gesubsidieerd.

In Friesland hebben 450 sportverenigingen een eigen accommodatie. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie. Vanaf 1 januari 2016 kunnen de extra kosten voor energieverbruik oplopen tot € 1.200. Dit komt doordat de zogenoemde Ecotaks vervalt. Dit jaar konden verenigingen voor het laatst een gedeelte van de eerder betaalde energiebelasting terug krijgen.

Informatie en aanmelden

Sportverenigingen kunnen zich via sportfryslan.nl/aanmelden tot vrijdag 2 oktober aanmelden voor de informatiebijeenkomsten.

14 oktober - De Pleats in Burgum

26 oktober - voetbalvereniging Be Quick in Dokkum

Op www.sportfryslan.nl vindt u het programma van de bijeenkomsten en meer informatie over de nieuwe subsidieregeling. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij Sport Fryslân, Lammert Bosma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0513 - 630 663.