Persberichten

Lutkepost - Augustinusga (N358)

In januari 2015 is de provincie Fryslân begonnen met de herinrichting van de provinciale weg (N358) tussen Lutkepost en Augustinusga. De aansluitingen van de Dijkhuisterweg en de Izermieden op de N358 worden verbeterd en de hoofdrijbaan schuift iets op. Ook komen er landbouwpasseerstroken. Door deze veranderingen is de provinciale weg straks veiliger en kan het verkeer beter doorstromen. De nieuwe weg is in het najaar klaar.

Bekijk hier foto's van de wegwerkzaamheden.

Bekijk hier het laatste nieuws.

Verkeershinder vanaf 14 september 2015

Door wegwerkzaamheden is de Bruggelaan (N358) tussen Blauforleat en Buitenpost gestremd. De weg is van maandag 14 september vanaf 06.00 tot maandag 28 september tot 06.00 gesloten voor al het verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder.

Omleidingsroute

Verkeer krijgt het advies om te rijden via Drogeham (N369) en Twijzel (N355). De omleidingsroute wordt met gele borden langs de weg aangegeven.

 

Fietsers en bromfietsers worden tijdens de werkzaamheden ter plaatse omgeleid. OV-reizigers kunnen voor informatie over de buslijnen terecht op www.qbuzz.nl/friesland.

Het ontwerp

Wat gaat er precies gebeuren aan de weg tussen Lutkepost en Augustinusga? Bekijk hier het ontwerp.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden aan de N358 zijn inmiddels gestart. De planning van de werkzaamheden vindt u hier.

Een veilige N358

Dit project draagt bij aan de verbetering van de veiligheid en de doorstroming op de N358. Naast dit project werkt de provincie ook op twee andere plekken aan de N358. Voor het gedeelte tussen Blauforleat en Surhuisterveen 'de Uterwei'  wordt op dit moment het ontwerp gemaakt. Voor het stuk tussen Surhuisterveen en de A7 'de Skieding' loopt op dit moment een M.e.r-procedure.

Contact

Wij streven ernaar om de werkzaamheden zo snel en zo goed mogelijk uit te voeren en de overlast zoveel mogelijk te beperken. Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. U kunt contact opnemen met de projectleider Jan Hiddinga, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..