Persberichten

 

Week van de Opvoeding in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

 

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Dit jaar is het motto 'Geef me de vijf!' De Week van de Opvoeding is van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober. Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel organiseert een tweetal activiteiten.

 

Op de koffie bij het CJG

Opvoeden: het is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Het daagt je uit en geeft voldoening. Het kan je blij, maar ook moe maken. Vaak is het geweldig, soms geweldig ingewikkeld. Positieve benadering is hierin belangrijk richting je kind. Vragen o.a. over weerbaarheid, grenzen stellen, straffen en belonen. Op twee locaties is er de mogelijkheid voor ouders van kinderen 0 tot 10 jaar om tijdens een inloopochtend hierover te spreken. Medewerkers van het CJG waaronder gezinswerkers van het Jeugdteam en de JGZ zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Pubers Opvoeden een uitdaging?

Voor ouders met kinderen in de puberleeftijd is het niet altijd even gemakkelijk om goed in contact te blijven met je zoon of dochter. Vraag van vele ouders: hoe blijf ik in gesprek met mijn puber? Onderwerpen die op deze avond aan de orde zullen komen, zijn: Digitaal pesten, gebruik van sociale media, middelen gebruik, groepsdruk. Ouders krijgen volop gelegenheid om van elkaar te leren.

 

Kijk op www.cjgachtkarspelen-tytsjerksteradiel.nl bij Activiteiten voor de data, tijdstip en locatie.